אולי ישן, אבל לא בהכרח מיושן

דפי האינטרנט הראשונים שלי הופיע ב-WWW עוד ב-1995. לצערי הנסיונות הראשונים שלי נמחקו. יש סיכוי לשחזר, אבל למי יש הזמן? לעומת אלה, יש עדיין גישה למספר פרויקטים שבהם מותר להתגאות.

שבועיים ברשת
    נדמה לי ששבועיים ברשת היה הנסיון הראשון בישראל בבניית תאריכון אינטרנטי. לטעמי, הוא גם היה המוצלח מהם. הטיפול בפרויקט הזה נפסק לפני כשנתיים, ואפשר למצוא בו מספר טעויות ושיבושים, אבל יש בו מאגר מידע מקיף, וממשק מוצלח. בנוסף, הוא בין התאריכונים היחידים שמפנים את הקורא למקורות מידע נוספים באינטרנט.
קורס מידענות מתוקשבת של בית ספר אביב
    בניית הקורס הזה היה ממש תענוג. היתה תחושה של ראשוניות, של חלוציות. עוד היום, מספר שנים אחרי בניית הקורס, ולא מעט אחרי שכבר לא לומדים בו, אני מקבל דואר באנשים שנתקלים בו ומעוניינים שמורים בבית הספר שלהם ילמדו בו.
אגף גוטנברג של המוזיאון הוירטואלי "דעמיין"
    היום לא היינו קוראים לזה מוזיאון, אלא פשוט אתר לימודי. ובכל זאת, לפני שש שנים זה היה נסיון חינוכי חשוב, ועבודת הבנייה - ההקפדה על הדיוק בעובדות, והנסיון לבנות סביבה היפרטקסטית מושכת - היוו נסיון לימודי חשוב עבורי.
אתרון מוקדש להטלת פצצת האטום על הירושימה
    במסגרת עבודתי באורט הייתי שותף לפרויקטים רבים. בניתי שני קורסים שכבר לא מופיעים באתר, ועזרתי באתרונים רבים. מכל אלה, נדמה לי שרק האתרון על הירושימה עוד מופיע בשלמותו. אני מודה שדי אהבתי אותו.
דפים אישיים, ואתרים ישנים למיניהם
    אולי יש להם רק ערך סנטימנטלי, ואולי ערך רב יותר. כך או כך, מאז שהם נעלמו מהסיברספייס, בערך ב-1998, אם כי אינני זוכר מתי בדיוק, הצטערתי על כך שאין לי עותקים שלמים של אותם האתרים האישיים שפעם הציגו וייצגו אותי באינטרנט. קצת זמן פנוי, ואפשרות לחבר את ההמקינטוש הישן שלי למסך שעובד אפשרו לי לשחזר את האתרים האלה, ובעקבות זה גם להציג אותם לאותו קומץ אנשים שאולי מתעניינים בהם, או בקצת היסטוריה אינטרנטית. ערכתי שינויים קלים ביותר, אך גם הוספתי כמה ביאורים כדי שהקורא בן ימינו יוכל להבין במה מדובר.