אולי טוב לפרנסה, אבל לא לאתר.

אני אוהב להרצות - גם את שלבי ההכנה, וגם את הקשר עם קהל שומעי. גם הקהל (כמעט באופן בלעדי אנשי חינוך) נהנה.

כל הרצאה מלווה במצגת שהוכנה ב-HTML (אינני סובל PowerPoint), ואני דואג לא לפנות לאתרים ב-online אלא אם כן הדבר נחוץ ביותר (הנסיון מוכיח שבמקרה של הרצאות בנושא האינטרנט, חוק מורפי פועל במרץ).

יש תקופות בהן ההזמנות להרצות באות בקצב מהיר, ויש תקופות אחרות יבשות יותר. אחד מהחלומות שלי הוא להתעשר מהרצאות. בינתיים, זה עדיין לא קרה. כל מי שמעוניין להזמין הרצאות, ובדרך הזאת לקרב אותי קצת להגשמת החלום, מוזמן להתקשר אלי.

אני תמיד מוכן לקבל הצעה להכין הרצאה על נושא חדש. אם הנושא קוסם לי, אני לרוב מוכן לנסות. ההרצאות הרשומות כאן מוכנות לשליפה, אם כי אני בדרך כלל מתאים את החומרים המוכנים לקהל, אם אופיו ידוע לי מראש.

על מה אני מרצה? מופיעה כאן רשימה חלקית:

העתקה והדבקה כדרך חיים
    ההרצאה הזאת נמצאת בתיק שלי כבר ארבע שנים. למרות שאני חש שהגיע כבר זמן להוציא אותה למרעה, הוא ממשיך לקבל תגובות חיוביות ביותר, ואף מזמינים אותה במיוחד. ההרצאה בודקת, לרוב באמצעות דוגמאות במוסיקה, אך גם במלל, כיצד תהליך היצירה עובר כמעט בהכרח דרך "גניבה" ממקור אחר. מובאות דוגמאות רבות שמאירות את הפנים השונות של הגניבה הזאת.
גלוי ומוסתר בסיברספייס
    ההרצאה הזאת עוסקת בזהות בסביבה האינטרנטית. היא מנסה לבחון מה מושך באנונימיות, אך גם שואלת אם האנונימיות היא באמת הדבר שמושך. מובאות גם דוגמאות מהעבר שמראות שהקסם של לא להיות גלוי לזולת איננו תופעה שנולדה עם האינטרנט. במקור ההרצאה הוכנה כפתיחה לדיון לאחר צפייה בסרט "יש לך הודעה".
אני ואתה והקהילה הווירטואלית
    ההרצאה הזאת בודקת מה הן קהילות וירטואליות מהיבטים שונים. היא מנסה לבדוק למה קהילות מסויימות מצליחות להאריך ימים, ואילו אחרות אינן ממריאות. הושם דגש על הקשיים בבניית קהילות של אנשי חינוך. יש התייחסות גם לאפשרות של עבודה משותפת על הרשת, והכלים השונים שיכולים לשרת את שיתוף הפעולה הזה.
האינטרנט כסביבת למידה
    ההרצאה הזאת היא סקירה כללית אך מקיפה של כיצד ניתן לשלב את האינטרנט לתוך תהליך הלמידה. המיקוד של ההרצאה היא על כך שהאינטרנט איננו סביבה מתאימה לכל סוג של למידה, ויש צורך לבחון כיצד אנחנו לומדים, ואת מה אנחנו רוצים ללמד, כדי לקבוע אם הוא מתאים לצרכים שלנו. ההרצאה מהווה מבוא טוב לאפשרויות הגלומות בסביבה האינטרנטית, אך מהתגובות אליה מתברר שהיא מתאימה גם לחדשים וםג לוותיקים לאינטרנט.
מה נלמד ומי נפגוש בסביבה המתוקשבת, ומה כדאי ללבוש לאירוע
    אפשר, אולי, לכנות את ההרצאה הזאת מיזוג בין "אני ואתה", לבין "גלוי ומוסתר". היא משתמשת ברבים מאותם החומרים, אך במקום להתמקד באחד מההיבטים (זהות או קהילה) היא מנסה לבחון את שניהם. כמובן שהתוצאה היא קצת פחות העמקה כדי לפרוש יריעה רחבה יותר.
מי צריך אתר בית ספר?
    לפעמים אני מצרף פעילות של בדיקת אתרים שונים להרצאה הזאת. ביסודה היא מנסה לבדוק את הסיבות השונות שבגללן בתי ספר בונים אתרי אינטרנט, כאשר לרוב היא פוסקת שאין לאותם אתרים סיבות קיום מוצדקות. לעומת זאת, דרך ההרצאה מוצעים מספר פרויקטים אפשריים שיכולים לענות על הרצון לפעול בסביבה האינטרנטית וגם להיות בעלי ערך לימודי.
צג מול נייר - עיתונים בעידן האינטרנט
    ההרצאה הזאת מנסה לבדוק מה קורה לעיתונים, ולנו כקוראים, כאשר אנחנו מקבלים את החדשות שלנו דרך האינטרנט. בין הנושאים שנבדקים: האם משנה מי מגיש את החדשות?, מי רוצה לקרוא מודעות אבל של קהילה אחרת?, של מי החדשות האלה בכלל?, האם כללי התנהגות של המודפס חלים גם על הצג?
כשההיפרטקסט פגש את ה-WWW
    ההיפרטקסט לא התחיל עם האינטרנט, ולמען האמת, רוב אתרי האינטרנט עושים שימוש מצומצם ביותר באפשרויות של הקישוריות. ההרצאה הזאת בודקת את הקסם שבקליק הקטן, ומנסה לבחון כיצד המטפורה של ה-"קישור" משפיע על הדרך שבה אנחנו רואים את העולם.
מה כדאי לחפש באינטרנט, וכיצד נמצא אותו
    ההרצאה הזאת בודקת את הבעיה של מציאת מידע בים של מידע שמציף אותנו היום. היא בודקת את השיטות השונות לאיתור מידע (לפעמים בליווי התנסות) ושואלת למה בכלל אנחנו זקוקים למידע שאנחנו מחפשים.
מה כדאי לאגור במאגרי מידע?
    יד על הלב, העיסוק במאגרי מידע קצת מפחיד אותי. זה גורם לי לחשוב שיש דברים חשובים באמת שאיתם צריכים לעסוק, ואילו אני מעדיף דברים פשוטים, קלילים יותר. אבל אם מזמינים הרצאה על הנושא, מי אני שלא אנסה להתמודד איתו. ונדמה לי שהתוצאה (כמובן טיפה, או יותר, מקורצת) היתה מאד מוצלחת. השומעים אפילו למדו משהו.