אז מה אתה עושה היום?

נדמה לי שהתשובה המדוייקת ביותר לשאלה הזאת היא שאני הולך לישון מאוחר. תשובה אחרת היא אולי: אני בודק דואר. נדמה לי שמזמן אני קורא יותר מדי פורומים כדי שאוכל לתרום להם בצורה מועילה. המחשב בעבודה פתוח מהרגע שאני מגיע, וכשאני מגיע הביתה אני מתגנב לפינת העבודה כדי לפתוח את המחשב ואת התקשורת לפני שהבנים מגיעים ודורשים שגם הם רוצים להשתמש בו. כבר מזמן אנחנו זקוקים לעוד מחשב טוב בבית.

אבל הדף הזה איננו מיועד להרהורים מהסוג הזה, אלא להסברים קצת יותר פשוטים.

המכון ללימודים מקוונים
  המכון נמצא במכללת אחוה. יש לנו שם בערך 25 קורסים, לפרחי הוראה ולמשתלמים. הקורסים האלה הם ב-online מלא. האם זאת הדרך הנכונה להשתמש באינטרנט בחינוך? אולי, אולי לא. אין ספק שזה אתגר. התפקיד שלי הוא בעיקר ייעוץ דידקטי: אני נפגש עם מרצים ומנסה לעזור להם לבנות את הקורסים שלהם כך שהם לא רק אוסף של טקסטים על הרשת, אלא גם מנצלים היטב את המדיום.
עלון אינטרנטי: אינטרנט בחינוך
  אם היו משלמים לי, הייתי מוכן להתמסר אף ורק לפרויקט הזה. אך מה לעשות, אין ברירה מאשר להשאיר את העלון הזה כדבר שרוצים להוציא בתדירות גבוהה, אך מגיעים אליו בתדירות נמוכה.
מורים רבים לומדים קצת לגלוש ולבדוק דואר וכבר רוצים לשלב את הכלים האלה בעבודה שלהם. זה רצוי ואף ברוך. אבל לא היה מזיק להביא להם תמונה רחבה יותר של כיצד הכלים האלה משתלבים לתוך חיינו, ועל הנסיונות (גם בעבר וגם היום) להשתמש בהם בשדה החינוכי. זאת בעצם המטרה המרכזית של העלון.
האגף לחינוך יסודי - המחלקה למחשבים בלמידה
  לפעמים דברים מעניינים קורים במשרד החינוך. נפל בחלקי להיות באחד מאלה.
אולי מפני שבחינוך היסודי אין מעלינו החרב של בחינות בגרות אנחנו יכולים להתנסות באופן יצירתי עם מחשבים ועם כלים אינטרנטיים. אנחנו מתמודדים עם שאלות מהותיות: כיצד לומדים, כיצד מלמדים, המקום של המידע בתוך שני אלה, ועוד.
אתר האינטרנט של האגף לחינוך יסודי
  אחד מתפקידי הוא עריכת האתר של האגף. גם מעניין, וגם מעצבן.
בעצם, אינני אחראי על התוכן, או על ההפקה. אני מתווך בין שני אלה. לפעמים התוצאות מוצאות חן בעיני.
From the Boidem
  פעם בחודש, כבר מעל חמש שנים, אני כותב מאמר שמתפרסם באתר של המגמה למחשבים ותקשורת בחינוך של בית הספר לחינוך של אוניברסיטה תל אביב, שם למדתי לתואר שני. המאמרים בוחנים אספקטים שונים של החיים בעידן התקשורת האינטרנטית, ועושים שימוש נרחב בהיפרטקסט. אני מודה שאותו קליק קטן והשתמעויותיו מעניין אותו כמעט יותר מכל דבר אחר. המאמרים מתפרסמים באנגלית.
החיים מבעד לסורק
  פרויקט חדש בו אני מציג עותקים דיגיטליים של חפצים אישיים, והסיפורים הקשורים להם. ביסודו של דבר הפרויקט הוא נסיון אישי באפשרות להשחרר מאגירת חפצים שכבר אין טעם לשמור עליהם, אך משום מה זריקתם נראית כנוגדת את הטעם הטוב. לפרויקט גם גירסה באנגלית: A Digitized Life.
חומרי הדרכה להשתלמויות מורים
 למרות שהשימוש בכלים אינטרנטיים בחיי היום-יום של כמעט כולנו נעשה כבר ענין של מה בכך, אפשר עדיין למצוא פרנסה לא מעטה בהעברת השתלמויות מורים בנושאים האלה. בזמנו כתבתי ספר הדרכה שיצא בהוצאת אורט, אבל כבר מזמן הוא מיושן. מצאתי שכדאי יותר להכין קבצים נפרדים בכוחות עצמי, כולל דיסקט של תרגילים שנגיש גם ב-WWW.

טוב, למען האמת, החומרים המקושרים בכותרת הזאת אינם כל כך "נכון להיום". פוחות חומרים, אבל מעודכנים יותר, מכונסים לכבוד השתלמות ספרנים של שנת 2006.
הרצאות
  אני מרצה על מגוון נושאים שמשיקים לנושא הכללי: אינטרנט בחיינו ובחינוך. הדפים האלה אינם המקום המתאים להציג את המצגות שמלוות את ההרצאות, אבל לפחות אפשר לפרט על מה אני נוהג לדבר.